Новите планове за изплащане на студентски заем могат да намалят месечните плащания за 20 милиона кредитополучатели

...
Вашингтон — Администрацията на Байдън обяви във вторник нов план за
Коментари Харесай

Вашингтон — Администрацията на Байдън обяви във вторник нов план за изплащане на студентски заем, който според него ще намали — или премахне — месечните плащания по заем за повече от 20 милиона кредитополучатели.

Новият план за изплащане, наречен план за спестяване на ценно образование (SAVE), ще бъде достъпен за много кредитополучатели със заеми, държани от Министерството на образованието. Допустимостта обаче ще зависи от вида на заема, който кредитополучателят има. Новият план се прилага за кредитополучатели с директни субсидирани и несубсидирани заеми, както и заеми Direct PLUS за висшисти и студенти, както и директни консолидационни заеми, казаха висши служители на администрацията в понеделник.

Говорител на отдел каза, че някои кредитополучатели с по-стари заеми трябва първо да ги консолидират в заем за директна консолидация, за да отговарят на условията за новия план, но кредитополучателите ще могат да получат информация за това от отдела.

и планът се очаква да бъде напълно изпълнен следващото лято.

За кредитополучателите с бакалавърски заеми, записаните в плана SAVE месечните плащания ще бъдат намалени от 10% на 5% от техния дискреционен доход. Ако някой има заеми за студенти и студенти, плащанията ще бъдат изчислени, като се използва „среднопретеглена стойност“ между 5% и 10%.

Отделът по образование изчислява, че повече от 1 милион кредитополучатели с ниски доходи могат да видят напълно елиминирани месечни плащания, тъй като те правят по-малко от 225% от насоките на федералното правителство за бедност, което за един кредитополучател е $32 805 на година и $67 600 за кредитополучател с четиричленно семейство.

За кредитополучатели, които правят повече от това, новият план за изплащане се очаква да спести около $1000 на година, според Министерството на образованието.

Отделът предложи пример за медицинска сестра, която прави 77 000 долара годишно, омъжена с две деца, чиито месечни плащания ще спаднат от 267 долара на месец до 40 долара на месец.

Департаментът също така каза, че ще „престане да начислява месечна лихва, която не е покрита от плащането на кредитополучателя“ съгласно новия план.

Въпреки това служителите казаха, че заемите, взети от родителите от името от студентите — наричани PLUS заеми — „като цяло не отговарят на условията за този план“.

Ранното опрощаване също е друг нов аспект на този план. Кредитополучателите със салда от $12 000 или по-малко ще видят опрощаване на остатъка от заемите си след 10 години, когато кредитополучателят е направил 120 плащания. „За всеки допълнителни $1000, заети над това ниво, планът добавя допълнителна [една година плащания] за максимум 20 или 25 години“, казаха от отдела.

Този нов план за изплащане идва, след като планът на президента Байдън да анулира $10 000 студентски заеми за милиони американци беше блокиран от Върховния съд през юни, когато той отхвърли аргумента на администрацията, че министърът на образованието Мигел Кардона е имал правомощието да опрости дълг за студентски заем.

Говорителят каза на CBS News, че служителите на Министерството на образованието са „уверени в нашите законови правомощия“ да прилагат този нов план за изплащане, тъй като „Конгресът даде на Министерството на образованието правомощието да определя условията на планове за погасяване, ориентирани към дохода."

При обявяването на този план за изплащане Кардона го нарече „първата истинска предпазна мрежа за студентски заеми в страната“ и също така се похвали, че администрацията на Байдън е „опростила повече дългове, отколкото която и да е друга администрация в историята“.

Като цяло Министерството на образованието каза, че администрацията на Байдън е анулирала повече от 116 милиарда долара студентски заеми за 3,4 милиона американци, включително служители в обществените услуги, американци с увреждания и кредитополучатели, които са изплащали заемите си в продължение на 20 години, но никога не са ги получили обещаното им опрощаване на заема.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР